Keimpe Dijkstra is de winnaar geworden van de F22 Zomerbokaal 2023. Keimpe eindigde gelijk met Tino van Dam. Tino gunde Keimpe de eer.

Het thema was ‘Slucht’ oftewel ‘Kloof’. Een willekeurig gekozen woord uit de Tour de France gids. Eerst mocht ieder lid 3 punten verdelen over de ingezonden foto’s zonder dat er een toelichting werd gegeven door de fotograaf. Na deze ‘anonieme ronde’ kon elke fotograaf zijn foto toelichten. Het verhaal achter de foto kan de kijker op heel andere inzichten brengen. Daarna mochten er weer 3 punten verdeeld worden.

De foto van Keimpe is genomen op de flanken van de Slucht in de Vogezen tijdens de Tour de France. Als amateurfotograaf is het Keimpe gelukt om in de hectiek van schreeuwende , duwende en juichende fans het beeld te vangen van een bloedende Jumbo Visma renner met een teamgenoot. De foto is scherp. Een geweldige prestatie, ga er maar aan staan.

Stuk voor stuk had ieder clublid een mooi verhaal. Het aardige is ook dat je in iedere foto de fotograaf kan herkennen. Ieder fotografeerde dus ook in zijn eigen stijl.

Keimpe mag de wisselbeker een jaar lang een ereplek geven in zijn huis.