Tino van Dam

Het allerleukste om te doen is mensen fotograferen. Mensen zo neer te zetten, zo te portretteren dat er een verhaal in de foto zit of dat het portret karakteristiek wordt. Dit kan een stoer portret zijn zoals de zwart wit foto van Ulbe als een vriendelijk good looking foto van Hanno aan een bruine tafel.  Licht is hierbij bepalend. In mijn homestudio is het vanzelfsprekend dat je met studiolicht werkt. Ik maak vaak ook buitenportretten en dan neem ik altijd flitsers mee. Het combineren van het bestaande licht met je studioflitser geeft mooie resultaten. De locaties zijn zorgvuldig uitgekozen en dat kan overal in Nederland zijn. De ‘Family talk’ foto is genomen in Velzen met de TataSteel fabrieken op de achtergrond. De motorshoot is gemaakt in Pernis.

Foto’s maken van steden, bruggen en landschappen is ook een favoriet onderwerp. Werken in de ‘twighlight zone’ geeft prachtige resultaten zoals de brug ‘De Oversteek’ bij Nijmegen. De oude trambrug bij Schipluiden heb ik gefotografeerd met de techniek ‘lightpainting’ (met een krachtige lantaarn de brug belichten).

Ik ben Tino van Dam, persfotograaf voor Groot Rijswijk, portretfotograaf, conceptueel fotograaf en landschapsfotograaf

Je vind mij hier: 

Komt voor in: 

Antwerpen: Havengebouw

Antwerpen: Havengebouw

Op 18 maart reisde Fotoclub F22 met twee auto’s af naar Antwerpen. Het doel was foto’s te maken van het havenkantoor aan het Zaha Hadiplein. Op diverse fotosites zie je af en toe prachtige foto’s voorbij komen. We hebben gefotografeerd tijdens het ‘gouden uurtje’ en het ‘blauwe uurtje’.  Vanwege de vele bewolking viel dat letterlijk en figuurlijk een beetje in het water.

Studioportretten

Studioportretten

Een studioportret heeft weinig uitleg nodig. Het is een portret dat gemaakt wordt in een gecontroleerde omgeving waar vaak van lampen, achtergronden en modifiers gebruik wordt gemaakt. Om een mooie foto te creëren is het belangrijk om goed nagedacht te hebben over...