Herman Bouman

Mijn naam is Herman Bouman. Ik woon in Rijswijk en ben geboren in 1964. Ik was al veel met een fotocamera in de weer en na een cursus bij Tino van Dam , zijn we begonnen met F22 om gezellig met andere fotografen met de hobby bezig te zijn onder het genot van een lekker drankje.

Mijn tas is gevuld met Canon apparatuur en lenzen. Ik hou ervan om allerlei dingen uit te proberen, ook op technisch vlak vind ik fotografie erg leuk.  IK ben veel wijzer geworden van youtube filmpjes en nog steeds leer ik daarvan. Ik heb met name veel geleerd op het gebied van Photoshop en gebruik dat naast het opschonen van een foto heel creatief. Met name zwart wit vind ik vaak erg mooi.

Ik heb geen speciale discipline en vind eigenlijk alles leuk om te fotograferen. Wel heb ik een voorkeur voor Architectuur, straatfotografie, modelfotografie en productfotografie. Dit laatste in de breedste zin van het woord en ook heel makkelijk om thuis te doen zonder veel (dure) middelen. Ik probeer soms ook wat “Art” te maken  Ik waag me wel eens aan landschapsfotografie maar daar zijn mijn maatjes veel beter in. Je zult bij mij dus meer producten, stadsgezichten , kleine straatjes en mooie gebouwen zien. Ik hoop dat je mijn foto’s leuk vind!

Je vind mij hier: 

Komt voor in: 

Interview Zoom

Interview Zoom

In de september 2022 editie van het fotomagazine Zoom is een interview te lezen met club lid Danny van Dam. Het artikel interviewt drie experts op het gebied van conceptuele fotografie. Hierin werd Danny bevraagd over welke tips hij kan geven over het maken van een...

Antwerpen: Havengebouw

Antwerpen: Havengebouw

Op 18 maart reisde Fotoclub F22 met twee auto’s af naar Antwerpen. Het doel was foto’s te maken van het havenkantoor aan het Zaha Hadiplein. Op diverse fotosites zie je af en toe prachtige foto’s voorbij komen. We hebben gefotografeerd tijdens het ‘gouden uurtje’ en het ‘blauwe uurtje’.  Vanwege de vele bewolking viel dat letterlijk en figuurlijk een beetje in het water.

Studioportretten

Studioportretten

Een studioportret heeft weinig uitleg nodig. Het is een portret dat gemaakt wordt in een gecontroleerde omgeving waar vaak van lampen, achtergronden en modifiers gebruik wordt gemaakt. Om een mooie foto te creëren is het belangrijk om goed nagedacht te hebben over...