Casper van der Ende

Mijn liefde voor fotografie komt nog uit de tijd dat ik als kind mijn foto’s zelf maakte met een analoge camera. Ik was geraakt voor de rest van mijn leven. Tegenwoordig, jaren later, fotografeer ik nog steeds heel graag maar nu maak ik (dankbaar) gebruik van de vele mogelijkheden van de digitale (fullframe) systeemcamera, de Canon R.

De verscheidenheid aan onderwerpen is heel divers. Ik heb ervaring in het portretteren van mens en dier. Dit doe ik dan zowel binnen als buiten, tijdens concerten, tijdens het sporten, tijdens de zwangerschap, na de geboorte, tijdens evenementen of bedrijfsuitjes.

Voor mij ligt de focus op het vastleggen van de persoonlijkheid, het karakter en fysieke kenmerken van de mens voor mijn camera. Mijn uitgangspunt bij “mensenfotografie” is het samen creëren van een mooie weergave van het moment!

Sinds enkele jaren fotografeer ik in opdracht ook tijdens uitvaarten. Met deze vorm van fotografie kom je heel dicht bij de emoties van mensen en het overdragen van de gemaakte foto’s aan de nabestaanden geeft een enorme intieme sfeer.

Daarnaast ga ik ook graag de natuur in om in alle jaargetijden van het jaar de schoonheid en diversiteit van de natuurlijke wereld vast te leggen.

Mijn motto is dat fotografie ontspannend moet zijn voor zowel het onderwerp in welke vorm dan ook en voor mijzelf als fotograaf!

Komt voor in: 

Hoogerheide

Hoogerheide

Op 28 januari gingen drie leden van Fotoclub F22 naar Hoogerheide (Brabant). Daar werd de laatste wereldbeker veldrijden georganiseerd. Sportfotografie is weer een aparte tak binnen de fotografie. Kun je het moment vangen? Dat is natuurlijk niet makkelijk. Dit...

F22 voor de lens

F22 voor de lens

Tijdens de clubavond van november zijn er portretfoto's gemaakt. Clublid Tino van Dam had een studio opgebouwd. De leden zaten een keer niet achter de camera maar moesten nu voor de lens. Geïnspireerd door het boek 'Belichten Fotograferen Retoucheren' van Scott Kelby,...

Zomerbokaal 2023

Zomerbokaal 2023

Keimpe Dijkstra is de winnaar geworden van de F22 Zomerbokaal 2023. Keimpe eindigde gelijk met Tino van Dam. Tino gunde Keimpe de eer. Het thema was ‘Slucht’ oftewel ‘Kloof’. Een willekeurig gekozen woord uit de Tour de France gids. Eerst mocht ieder lid 3 punten...